Geen producten (0)
Geen producten (0)

MC4 gereedschap set - Met etui

€ 49,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode P202304181635
Productcode leverancier L202304181635
Omschrijving

MC4 gereedschap set - Met etui

Alles voor de verduurzaming van uw huis. 

Deze gereedschap set is samengesteld voor werkzaamheden aan onderdelen van uw zonnepanelen installatie. Zo is de set voorzien van een krimptang voor MC4-connectoren, maar ook een draadstripper, sleutels, en MC4 connectors. Deze handige gereedschappen worden in een mooie etui geleverd, zodat u uw nieuwe gereedschap goed bij elkaar kunt houden en eventueel eenvoudig mee kunt nemen. 

Krimptang voor MC4 connectors

Deze tang gebruikt u voor het op maat knippen van draden voor in uw MC4 connectors. Dit is belangrijk, want deze connectors zorgen ervoor dat u uw zonnepanelen met elkaar kunt verbinden. Een goede krimptang is dan ook onmisbaar in uw arsenaal aan MC4 gereedschap. 

Draadstripper voor kabels

Deze stripper is bedoeld voor het strippen van draden met één ader, of afzonderlijke strengen van meeraderige draden. Dat komt goed uit, want de MC4 kabel is een draad met één ader. Met deze stripper kunt u dus eenvoudig uw MC4 kabel op maat knippen.De stripper heeft een bereik van 0.9 tot 5.5mm2 (18-10 AWG). De tang is 170mm lang, en heeft een terugslagveer zodat u gemakkelijker en comfortabeler kunt werken. 

Sleutels voor MC4 connectoren (2 stuks)

Met deze sleutels van kunststof kunt u net dat extra beetje kracht gebruiken om de MC4-connectors écht strak aan te draaien. Dit is van groot belang, want als de connectors niet stevig genoeg zijn aangedraaid, kan er door de hoge spanning kortsluiting en zelfs kans op brandgevaar ontstaan. De sleutels zijn dus van essentieel belang bij het installeren van zonnepanelen. 

MC4 connectors (2 stuks)

Dit zijn de universele connectors die u nodig heeft voor verbindingen tussen uw zonnepanelen. Zo zorgt u met deze connectors voor een logische en nette installatie van uw zonnepanelen, die allemaal naar één punt stroom geleiden. De connectors hebben een maximale nominale spanning van 1000V DC, en een maximale stroom van 30A. De draaddoorsnede is 4/6mm2 (12/10 AWG). Bovendien zijn de connectors waterdicht, en krijgt u een male en female variant geleverd. 

Mooi etui

Ten slotte krijgt u bij deze set een mooi etui geleverd. De bovengenoemde gereedschappen zijn hierin al opgeborgen voor u, zodat de set netjes geordend geleverd wordt. Het etui heeft daarnaast ook nog ruimte voor ander gereedschap wat u erin wilt bewaren. Zo vindt u nog een aantal handige opbergvakjes terug. 

specificaties
 • MC4 gereedschap set
 • Speciaal voor werkzaamheden aan uw fotovoltaïsche installatie
 • Inhoud: 
  • Krimptang voor MC4-connectoren (2,5, 4 en 6mm2)
  • Draadstripper (0,9 tot 5,5mm2 - 18-10 AWG)
  • Sleutels voor MC4 connectors (2 stuks)
  • MC4 connectors (2 stuks - Male / Female)
  • Handig etui voor het opbergen van uw gereedschap