Geen producten (0)
LED-strips - Algemene info

Wat zijn LED-strips
Een LED-strip is een flexibele printplaat waar LED's op zijn geplaatst. Deze printplaat is al dan niet afgewerkt met een silicone laag om deze stof en water bestendig te maken. Een LED-strip is niet te vergelijken met een licht slang. Deze is minder flexibel, niet in te korten en heeft een lagere lichtopbrengst.
Let bij de aanschaf op dat u een LED-strip koopt met een witte printplaat, deze strips zijn van de hoogste kwaliteit! Er worden door diverse webshop's ook strips aangeboden met een bruine of donkere printplaat. Wij adviseren u deze niet aan te schaffen omdat de kwaliteit en levensduur vaak te wensen overlaat. In onze shop vindt u uitsluitend strips met de hoogwaardige witte printplaat.
 
Welke soorten LED-strips zijn er
LED-strips zijn er in verschillende formaten, kleuren, licht opbrengst en LED's. De meest gangbare formaten zijn 35x28 en 50x50. In onze webshop vind u uitsluitend RGB strips. Deze LED's zijn van het 50x50mm formaat, en bevatten een Rode, Groene en Blauwe diode. Met deze LED kan elke kleur worden gemaakt, indien u natuurlijk de juiste apparatuur heeft. In onze webshop is keuze uit een strip met 30 LED's per meter of 60 LED's per meter. Meer uitleg hierover vindt u onder het kopje "Toepasbaarheid"
 
Verschillende kleuren LED-strips
Er zijn LED-strips met een "single color" LED en strips met een "RGB" LED. Met een RGB LED-strip kunt u elke gewenste kleur maken, wij verkopen zelf uitsluitend RGB strips. Hiervoor heeft u wel een controller nodig welke zorgt dat u de kleuren kan bedienen. De controller die wij aanbieden bevat een aantal voorgeprogrammeerde kleuren, welke u door middel van een afstandsbediening kunt kiezen. Daarnaast kunt u een zestal kleuren zelf maken. Door te mengen met meer of minder Rood, Groen en Blauw kunt u elke gewenste kleur krijgen! 
De meest uitgebreide "44 key controller" vindt u in onze webshop. Wanneer u nog geen LED-strip heeft adviseren wij u een "Compleet start pakket" aan te schaffen waarin alles aanwezig is om direct aan de slag te gaan.
 
Toepasbaarheid  - Waar kan ik een LED-strip plaatsen
U heeft natuurlijk tal van mogelijkheden om een LED-strip te plaatsen. In huis, op de boot, in de caravan of zelfs buiten in de tuin! Onze strips zijn verkrijgbaar in IP62 (non-waterproof) IP65 (waterproof) en met IP68 (waterdicht). 
 
Hoe krijg ik het beste effect
Bij voorkeur gebruikt u de LED-strip door deze uit het zicht te plaatsen en zodoende als indirect licht te laten fungeren. Hiermee heeft u een optimale mogelijkheid om zonder dat u lampen of draden ziet een mooie gloed te krijgen over bijvoorbeeld meubels, muren of plafonds. 
U kunt de strip bijvoorbeeld onder de bank of het bed plaatsen. Op of achter een kast of in een koof. Maar ook in de keuken of badkamer zijn tal van mogelijkheden.
 
Afhankelijk van het oppervlak of de ruimte die de strip moet verlichten en of u kiest voor sfeer of werk licht adviseren wij 30 of 60 LED's per meter te kiezen. De 30 LED variant verbruikt minder energie, daar staat tegenover dat de 60 LED variant bijna tweemaal zoveel licht opbrengst heeft en dus ook prima geschikt is voor werklicht.

Weet u niet welke variant voor u geschikt is, mail ons dan gerust voor een gratis en vrijblijvend advies
 
Kan ik een strip buiten of in een natte ruimte plaatsen
Het is mogelijk om de strip in een natte ruimte zoals de keuken of badkamer te plaatsen, of zelfs buiten! Al onze strips hebben een zogenaamde IP 67 eigenschap waardoor ze stof en spuitwater dicht zijn. Let er wel op dat de controller en adapter altijd vochtvrij geplaatst moeten worden!!! De IP 67 eigenschap is NIET voldoende om in een vijver of aquarium te plaatsen.

Bevestigen en monteren - Een LED-strip aansluiten
De LED-strip is eenvoudig zelf aan te sluiten. Wanneer u bij ons een pakket besteld krijgt u een handleiding toegezonden waarin exact staat welke stappen u moet volgen om het set veilig aan te kunnen sluiten.
 
De LED-strip bevestigen
Al onze LED-strips zijn voorzien van een 3M plakstrip. (Met uitzondering van de IP67 en IP68 strips) Met deze hoogwaardige plakstrip kunt u de strip op een gladde ondergrond bevestigen.
Wilt u de strip op een ondergrond van stof of met veel reliëf plaatsen kunt u de speciale bevestigingsbeugels bestellen. Deze vindt u op de pagina "Verbindingsstukken".
 
Inkorten of verlengen
Onze LED-strips zijn eenvoudig in te korten. Om de tien centimeter is een knip lijn geplaatst. Door simpel te knippen kunt u de strip op elke gewenste afmeting krijgen.

Het is ook mogelijk de strip te verlengen.
Wij hebben hiervoor diverse materialen. Let wel dat u dan ook een andere adapter en wellicht controller nodig heeft. Wanneer u van plan bent een strip van langer dan 5 meter aan 1 stuk te plaatsen neemt u dan contact met ons op. Het is belangrijk om dan de koppelingen, voeding en strip goed op elkaar af te stemmen. Wij denken graag met u mee!

Verbruik en duurzaamheid - Wat is het energieverbruik
Het energie verbruik van LED verlichting ligt 5 tot 10 keer zo laag als van de traditionele verlichting en zelfs eens zo laag als die van de Spaarlamp verlichting. Door het lage energieverbruik wekt de verlichting ook geen onnodige warmte op. U kunt een strip dus makkelijk wegwerken in een kleine houten koof of gleuf zonder het risico te lopen op over verhitting.
 
De lichtopbrengst
De lichtopbrengst per LED in onze strip is 12 tot 15 lumen. Daarnaast is er verschil in de 30 of 60 LED per meter variant. De 60 LED per meter verbruikt wel twee keer zoveel energie maar levert daarnaast wel ruim 1,5 keer zoveel licht op! Deze strip is dus ook prima geschikt als werk verlichting.
 
Levensduur t.o.v. "normale" verlichting
De gemiddelde LED heeft minimaal 50000 branduren. Dit betekent dat u de strip minimaal 6 jaar continue kunt laten branden. Bij normaal gebruik is dit minimaal 24 jaar. De levensduur is dan ook vele malen hoger dan bij de traditionele verlichting.