Geen producten (0)
Geen producten (0)

LED TL buizen en Armaturen

 

LED TL buizen

Met onze LED TL buizen bespaart u tot wel 70% op uw energie verbruik in vergelijking met de traditionele TL buizen.
Daarnaast hebben onze TL buizen brand uren die oplopen tot wel 60.000 uren.
En doordat er amper onderhoud vereist is heeft u zo goed als geen omkijken naar uw LED armatuur.
LED buizen zonder starter passen in modernere armaturen met een elektronisch voorschakelapparaat
Bent u van plan uw oude TL buis te vervangen door een LED TL buis? Kijkt u dan even onderaan deze pagina voor belangrijke informatie

LED TL armaturen

Wij bieden u een ruim assortiment LED TL armaturen aan welke zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.
Onze LED armaturen vervangen direct uw oude TL velichting, spaarlampen of gasontladingslampen.
Al onze TL armaturen zijn geschikt voor binnen gebruik, Wilt u de armature buiten of op een vochtige locatie gebruiken?
Let dan op de IP65 certificering wat betekend dat het armatuur geschikt is voor buiten gebruik.
Bent u van plan uw oude TL buis te vervangen door een LED TL buis? Kijkt u dan even onderaan deze pagina voor belangrijke informatie.


Gebruikt u een DUMMYSTARTER voor het ombouwen van TL BUIZEN naar LED BUIZEN? 

Dan volgt hieronder zeer belangrijke informatie :

CE certificering armaturen
Bij het ombouwen van de bestaande TL armaturen vervalt altijd de CE certificering. Bij het wisselen van de TL starter met de Dummy starter blijft de CE certificering gehandhaafd.

TL starter wisselen met Dummy Led starter
Tot maximaal 6 armaturen is dit geen probleem. 60 cm armaturen met 2 of 4  buizen zijn niet geschikt voor dummy starters. Bij een elektronisch VSA in het armatuur kunt u geen dummystarter plaatsen. 

Ombouwen zonder gebruik van een dummystarter
De spanning wordt naar een zijde van het armatuur gebracht. Op de buis staat aan een zijde L N vermeld dit is de kant van de voeding, de andere zijde is een overbrugging. 
Het VSA wordt dus niet meer gebruikt, verwijder ook eventuele condensatoren. Let op met plaatsen van de ledbuis, verkeerd om plaatsen geeft volledige kortsluiting. U dient het armatuur ook te merken welke zijde de spanning staat om problemen met vervanging te voorkomen.

Ombouwen met dummystarter als doorverbinder zonder VSA en condensator
Het VSA en eventuele condensatoren worden verwijderd. In het VSA gaan 2 draden deze draden loskoppelen en met elkaar doorverbinden. U kunt nu wel een dummystarter plaatsen,deze dient als doorverbinder. Het voordeel hiervan is dat het niet uit maakt hoe de ledbuis wordt geplaatst. 

 

 

 

 

Wanneer een armatuur niet wordt omgebouwd maar alleen een dummystarter wordt toegepast dan blijft het VSA en de aanwezige condensator ook in bedrijf met alle nadelige gevolgen van dien. Een condensator zorgt voor een lage power factor hierdoor gaat het stroomverbruik omhoog met als gevolg een vervuiling op het stroomnet en bedrading die gaat smelten door de hoge stroom die door de bedrading loopt. Als een lichtlijn met tl verlichting niet geschikt gemaakt wordt voor het gebruik van ledbuizen is er na verloop van tijd kans op grote onherstelbare schade aan het armatuur en of de ledbuis. Het tl armatuur dient dus geschikt te moeten worden gemaakt voor het gebruik van een ledbuis.Dit gebeurd door alle bestaande elektrische onderdelen zoals het VSA en condensatoren lost te koppelen.

ABC-LED is niet verantwoordelijk en kan niet aansprakelijk worden gesteld, direct noch indirect, voor enige schade of veroorzaakt door of gerelateerd aan het verkeerd gebruik van een ledbuis. Wanneer u toch besluit een ledbuis in een bestaand tl armatuur plaatst adviseert ABC-LED altijd om het armatuur geschikt te maken voor het gebruik van een ledbuis.